Savanyított zöldségleves szárított gombával recept
90 perc
A Savanyított zöldségleves szárított gombával hozzávalói:
40 kg. marha leveshús,
2 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyem,
1 szelet zeller,
1 szelet karalábé,
1 kis fej vöröshagyma,
6-1o szem fekete bors,
ízlés szerint őrölt fekete bors,
só,
25 dkg. szárított erdei gomba (vagy csiperke)
2 evőkanál citromlé,
1 csokor lestyánlevél ( vagy petrezselyem)
A Savanyított zöldségleves szárított gombával elkészítési módja:
A húsból és a zöldségekből, kevés petrezselyemzöld hozzáadásával, a megtisztított gombát egészben hagyva levest főzünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd ízesítjük citromlével ( vagy ecettel), hogy savanykás legyen.Ha kész a levest leszűrjük, a zöldségeket külön tára szedjük. A húst felkockázzuk és a gombákkal együtt külön rakjuk. Tálaláskor a húsra, gombára merjük a forró levest, majd megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel.
Eredetetileg bográcsban ( nagy edényben) egyszerre főzték
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. febr. 7. 04:51
A savanyított zöldségleves szárított gombával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.