Gombás, vörösboros bélszín tokány recept
90 perc
A Gombás, vörösboros bélszín tokány hozzávalói:
5o dkg. bélszín,
10 dkg. csiperke gomba ( lehet erdei gomba is),
1 nagy fej vöröshagyma,
10 dkg. zeller,
4 dl. vörösbor,
1 wvőkanál méz,
só,
késhegynyi kakukkfű,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
4 evőkanál étolaj,
20 dkg. alma
A Gombás, vörösboros bélszín tokány elkészítési módja:
Két evbőkanálnyi olajon az apróra vágott vöröshagymát, a vékonyra szeletelt gombát, a szintén vékonyra szeletelt zellert megpirítjuk, majd ízesítjük sóval, kakukkfűvel és őrölt borssal ízlés szerint. Ha kész felöntjük a vörösborral, és lassú tűzön addig forraljuk, amig mártás sűrűségű nem lesz.Ekkor kevés vízzel higított mézet is adunk hozzá és újbóli forralás után az egészet átpaszírozzuk ( leturmixoljuk). Közben 2 evőkanál felforrósított étolajon átpirítjuk a vékony csíkokra vágott bészínt és a vékonyan felszeletelt almát. H kész a húst és az almát a mártáshoz adjuk, 1 - 2 perc alatt az egészet átforrósítjuk és tálaljuk.
Az összekevert ételt ne forraljuk sokáig, mert a hús beedződik és rágós lesz.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. febr. 5. 12:46
A gombás, vörösboros bélszín tokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.