Galyasági bableves recept


50 dkg. kifejtett zöldbab,
2 szem nagyobb, érett paradicsom,
3 db. babérlevél,
l-2 szál lestyán,
só,
őrölt fekete bors,
2 evőkanál liszt,
2 dl. tejföl,
2-3 evőkanál borecet (vagy egész citrom leve),
A Galyasági bableves elkészítési módja:
A fejtett babor megmossuk, majd liternyi vizben feltesszük főni. Sóval, őrölt feketeborssal, babérlevéllel és a lestyán szárral izesitjük, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és fedő alatt addig főzzük, amíg a bab megpuhul. Ekkor a babérlevelet és a lestyán szárat kiemeljük belőle és a levest besűrítjük a liszttel elkevert tejföllel és ujra átforraljuk, ha szükséges utánaízesitjük a levest. A tűzről levéve borecettel savaníyitjuk és apróra vágott lestyán levéllel diszitve tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 15. 06:50
A galyasági bableves elkészítési módja és hozzávalói.