Diós-mézes-zabpelyhes keksz recept
A Diós-mézes-zabpelyhes keksz hozzávalói:20 dkg zabpehely
10 dkg "tk" liszt (bármilyen)
1/2 t. kanál szódabikarbóna
1 t. kanál fahéj
5 e. kanál méz
10 dkg margarin
1 marék durvára darált/finomra vágott dióbél
A Diós-mézes-zabpelyhes keksz elkészítési módja:
A vajat érdemes megmelegíteni, hozzávalókat összedolgozni. Kis gombócokat formálni, azokat két tenyér közt kilapítani. Sütőpapírra téve 160 fokon 20-25 perc sütést igényel. Nekem 17 perc is elégnek tűnt. Alsó - felső sütési programot választottam.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2011. aug. 18. 10:35
A diós-mézes-zabpelyhes keksz elkészítési módja és hozzávalói.