Görög palacsinta recept
35 perc
A Görög palacsinta hozzávalói:
kb. 14-16 db 12 centis palacsintához:
200 gramm sűrű görög joghurt
2 tojás
1 tk sütőpor
1/2 tk só
2 ek cukor
2 bögre liszt
kb 1/2 bögre víz
Elkészítés: (1 bögre = 250 ml)
A Görög palacsinta elkészítési módja:
A tojásokat egy tálban felverem, beleöntöm a joghurtot és simára keverem. Beleszórom a száraz hozzávalókat és egy villával elkezdem kikeverni. Félúton folyamatos keverés mellett hozzáöntök fél bögre vizet. Akkor jó, hogy ha szép sima a massza és "megáll a kanálon", illetve nagyon sűrűn folyós. Egy pici serpenyőben kevés olajat melegítek és két evőkanálnyit teszek bele a masszából, picit eligazítom és akkor fordítom meg amikor a tetején buborékok jelennek meg és magától elválik a serpenyőtől. Ekkor egy spatulával alá nyúlok és megfordítom és a másik oldalát is megsütöm. Görög mézzel, simán porcukorral, kakaóval, felmelegített lekvárral, fahéjas cukorral, tejszínhabbal, friss gyümölcsökkel és mézzel, vagy nutellával és banánkarikákkal is nagyon finom.
A fenti adagból kb 14-16 kis palacsinta lesz, így, hogy két evőkanálnyi masszából sütünk egyet palacsintát. Lehet egy evőkanálnyiakat is sütni akkor dupla mennyiség lesz, de azok olyan kis édi kétfalatnyi méretűek lesznek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2011. aug. 17. 09:32
A görög palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.