Rozmaringos sertésszűz baconos-juhtúrós burgonyával recept
A Rozmaringos sertésszűz baconos-juhtúrós burgonyával hozzávalói:80 dkg sertésszűz
20 dkg bacon
20 dkg juhtúró
4 dl tejszín
50 dkg burgonya
só
t.bors
rozmaring
olaj
A Rozmaringos sertésszűz baconos-juhtúrós burgonyával elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt megpucoljuk, 4-6 részbe vágjuk, és bő olajban kisütjük. A húst 4 adagba vágjuk, klopfoljuk, sózzuk, picit borsozzuk, majd rozmaringgal megszórva megsütjük. Visszamaradt zsírjában a kockára vágott bacont lepirítjuk,ráöntjük a tejszínt, majd belemorzsoljuk a juhtúrót, és ha kiforraltuk, hozzákeverjük a steakburgonyát. Tálra halmozzuk, majd ráhelyezzük a húst.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2011. aug. 16. 09:27
A rozmaringos sertésszűz baconos-juhtúrós burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.