Karfiol krémleves recept


1 kisebb fej karfiol
1 kis hagyma
1 közepes burgonya
2 dl tejszín
olaj
só
bors
borsikafű
lestyán
rozmaring
petrezselyemlevél
A Karfiol krémleves elkészítési módja:
Kevés olajon a hagymát, burgonyát és a rózsáira szedett karfiolt átpirítani (én elég rusztikusra daraboltam mindent, mert a turmixolás során úgy is püré lesz az összes hozzávalóból) majd felönteni annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Kb. 15 perc alatt puhára főnek a hozzávalók, ekkor beledobtam a fűszereket, ízlés szerint. Aztán botmixerrel az egészet pürésítettem, majd 2 dl tejszínnel az egészet újra felfőztem.
Pár kisebb karfiolt kivettem a pürésítés előtt, így ez lett a levesbetét.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: porcellán, 2010. dec. 3. 17:56
A karfiol krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.