Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Levendulás, zabpelyhes keksz recept

Levendulás, zabpelyhes keksz recept

A Levendulás, zabpelyhes keksz hozzávalói:
- 30 dkg darált zabpehely
- 10 dkg apró szemű zabpehely
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 4 ek méz + édesítő ha kell
- 20 dkg vaj
- 2 tojás
- 10 dkg dió, vagy mogyoró, vagy mandula
- 5 dkg mazsola, vagy áfonya
- 4 dkg durvára vágott étcsokoládé
- 3 ek darált levendulavirág
- 2 kk vanília kivonat
- 1 tk szódabikarbóna
- kevés só


A Levendulás, zabpelyhes keksz elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozzuk. Egy zsíros, lágy tésztát kapunk. A tésztát 1 órára hűtőbe rakjuk. A tésztát kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal és a nyújtófa segítségével belenyomjuk a tésztába. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.


Kategória: Reform ételek receptjei


A levendulás, zabpelyhes keksz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook