Levendulás, zabpelyhes keksz recept
A Levendulás, zabpelyhes keksz hozzávalói:- 30 dkg darált zabpehely
- 10 dkg apró szemű zabpehely
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 4 ek méz + édesítő ha kell
- 20 dkg vaj
- 2 tojás
- 10 dkg dió, vagy mogyoró, vagy mandula
- 5 dkg mazsola, vagy áfonya
- 4 dkg durvára vágott étcsokoládé
- 3 ek darált levendulavirág
- 2 kk vanília kivonat
- 1 tk szódabikarbóna
- kevés só
A Levendulás, zabpelyhes keksz elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozzuk. Egy zsíros, lágy tésztát kapunk. A tésztát 1 órára hűtőbe rakjuk. A tésztát kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal és a nyújtófa segítségével belenyomjuk a tésztába. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2016. júl. 2. 17:00
A levendulás, zabpelyhes keksz elkészítési módja és hozzávalói.