Zabfelfújt recept




30 dkg zabpehely
4 tojás
2 evőkanál folyékony édesítőszer
5-6 dl víz
3 evőkanál olaj
1 marék mazsola
A Zabfelfújt elkészítési módja:
A tojásokat a sóval felverem, majd beleöntöm a vizet, édesítőt és az olajat. Kicsit keverem, majd beleöntöm a zabpelyhet és a mazsolát, és kb egy órát állni hagyom, hogy a zabpehely puhuljon. Ha szükséges, a felszívódott vizet pótlom. Kb hasonló állagúnak kell lenni, mit a rizsfelfújt sütés előtt. Egy közepes méretű tepsit margarinnal kikenek, és meghintem rizsliszttel. Szép pirosra sütöm.
Valamilyen gyümölccsel lehet tálalni, nagyon finom, és egészséges.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2014. jún. 14. 19:32
A zabfelfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.