Kelt almás palacsinta recept
A Kelt almás palacsinta hozzávalói:20 dkg liszt
1 ek cukor
1 ek vaníliás cukor
4 tojás
1 dkg élesztő
6 dl tej
fél citrom reszelt héja
3 savanykás alma
só
fahéj
porcukor
A Kelt almás palacsinta elkészítési módja:
Az élesztőt egy kis langyos tejben (kis cukor hozzáadásával) felfuttatjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. Simára keverjük a lisztet, a tojások sárgáját és egy csipet sót. Belereszeljük egy fél citrom héját, és fokozatosan adagolva hozzá a tejet csomómentesre keverjük. Az almákat megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, és a tésztához keverjük. A felfutatott élesztőt is a palacsintatésztához keverjük, és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kevés vajon a szokásosnál kicsit vastagabb palacsintákat sütünk belőle.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. jún. 13. 10:57
A kelt almás palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.