Finom sajtos tészta recept
A Finom sajtos tészta hozzávalói:50 dkg pulykacomb (vagy pulykamell)
50 dkg csuszatészta (fodros kocka)
450 g tejföl
25 dkg trappista sajt (reszelt)
5 dkg vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
majoranna ízlés szerint
1 db füstölthús kocka
1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
A Finom sajtos tészta elkészítési módja:
A húst vékony csíkokra vágjuk. A tésztát megfőzzük, leszűrjük. A főzőlébe teszünk sót és a füstölthús kockát. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, rátesszük a húst, és elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, és majorannával fűszerezzük. Lefedve 10 percig pároljuk, majd a fedő nélkül addig pirítjuk, amíg a hús által kiengedett lé elpárolog. A tésztát a tejföllel és a reszelt sajttal, valamint a hússal összekeverjük. Egy nagy lapos sütőformát kivajazunk, és belesimítjuk a tésztát. Sütőben addig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. máj. 18. 17:36
A finom sajtos tészta elkészítési módja és hozzávalói.