Tejszínes, ananászos csirkemell recept
A Tejszínes, ananászos csirkemell hozzávalói:1 kg csirkemell
1 doboz darabolt ananászkonzerv
15 dkg reszelt trappista sajt
1 dl tejszín
liszt, olaj
só
bors
A Tejszínes, ananászos csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olajon pirítsuk meg. Ezután egy vajjal kikent jénai tálba fektessük le a megpirított húsokat. Kicsit sózzuk, majd szórjuk meg a tetejét ananász darabokkal, ezután mehet a tetejére egy újabb adag csirkemell azután pedig ismét a só és az ananász. Addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az ananász levével és egy kevés tejszínnel, liszttel, olajjal besamelt készítünk, majd öntsük a húsra. Megszórjuk reszelt sajttal, majd addig sütjük kis lángon, amíg a sajt rápirul.
Pártolt rizs köretet adtam hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2014. febr. 23. 15:18
A tejszínes, ananászos csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.