Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Gyors lángos (napokig friss) recept

Gyors lángos (napokig friss) recept

A Gyors lángos (napokig friss) hozzávalói:
1 kg liszt
20 dkg rétesliszt
2 tojás
2 pohár tejföl
1 csomag élesztő (5 dkg)
kis cukor
3 dl langyos tej
2-3 teáskanál só
1 dl étolaj


A Gyors lángos (napokig friss) elkészítési módja:
A lisztet a sóval keverőtálba teszem, közepébe kis mélyedést készítek. Ebbe teszem bele a cukrot, élesztőt, langyos tejjel felfuttatom. Utána összedagasztom a tojásokkal, tejföllel, olajjal, ha kell még teszek hozzá kis tejet. Ha kész, a tetejét beolajozom, és egy beolajozott zacskóba teszem az egészet, a zacskót lezárom, kelesztem. Kanállal vágok egy darabot, kézzel megformázom és sütöm.

Nagyon hamar sül.
Ha nem használjuk el az egész tésztát, napokig eláll a hűtőben lezárva és mindig friss lángost lehet sütni.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A gyors lángos (napokig friss) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook