Gyors lángos (napokig friss) recept
A Gyors lángos (napokig friss) hozzávalói:1 kg liszt
20 dkg rétesliszt
2 tojás
2 pohár tejföl
1 csomag élesztő (5 dkg)
kis cukor
3 dl langyos tej
2-3 teáskanál só
1 dl étolaj
A Gyors lángos (napokig friss) elkészítési módja:
A lisztet a sóval keverőtálba teszem, közepébe kis mélyedést készítek. Ebbe teszem bele a cukrot, élesztőt, langyos tejjel felfuttatom. Utána összedagasztom a tojásokkal, tejföllel, olajjal, ha kell még teszek hozzá kis tejet. Ha kész, a tetejét beolajozom, és egy beolajozott zacskóba teszem az egészet, a zacskót lezárom, kelesztem. Kanállal vágok egy darabot, kézzel megformázom és sütöm.
Nagyon hamar sül.
Ha nem használjuk el az egész tésztát, napokig eláll a hűtőben lezárva és mindig friss lángost lehet sütni.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. dec. 30. 21:11
A gyors lángos (napokig friss) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.