Kakaós csigusok recept
A Kakaós csigusok hozzávalói:60dkg rétesliszt
2egész tojás
2dcl olaj
2evőkanál cukor
1 teáskanál só
1kocka élesztő
fél liter langyos tejes viz
A Kakaós csigusok elkészítési módja:
az alapanyagokat szépen összegyurjuk,megkelesztjük.majd 3 cipóra osztjuk.Olajozott lapon/vagy gyuródeszkán,jo nagyra kinyujtjuk vékonyan beolajozzuk majd rászorjuk a kakaot/nekem olyan nyuszis szok lenni,az már cukrozott/majd szorosan feltekerjük.A lényege a vágás:összefogod a végét és levágsz egy 2,5 cm darabot.tepsire tesszük ugy hogy az összefogott része alulra kerüljön a csigát pedig középen picit megigazitjuk-mintha rózsa lenne. Igy folytatjuk amig midhárom tekercsünk felszeletelődik.Előmelegitett sütőben,15 percig sütjük.
Nem kell tőle félni,eleinte nem lettek olyan szépek ,de mindig sikeresebbek.és fini!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kunikunda, 2009. jún. 1. 17:43
A kakaós csigusok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.