Provence-i rakottas recept
A Provence-i rakottas hozzávalói:fél kg darált hús
1 kg krumpli
3-4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2-3 teáskanál provence-i fűszerkeverék
2 evőkanál paradicsompüré
vörösbor, kb 1,5 dl
só, liszt, étolaj
őrölt szerecsendió
1 dl főzőtejszín
reszelt sajt ízlés szerint
A Provence-i rakottas elkészítési módja:
A darált húst megpirítom, beleteszem a provence-i fűszerkeveréket, apróra vágott fokhagymát, kicsit tovább pirítom. Utána beleteszem a paradicsompürét, annyi vörösbort, hogy ne legyen sok leve. Amíg kicsit párolódik, a megtisztított leszeletelt krumplit sorba rakom egy jénai tálban, megsózom, a vöröshagymát is rászelem vékonyan. újabb sor krumpli, majd a húsos szósz következik. A tetejére ismét krumpli kerül, amit megsózok. Besamelt készítek, amibe beleteszem a szerecsendiót, tejszínt, és befedem vele a krumplit. Alufólia alatt sütöm kb fél órát, majd a fóliát leveszem, megszórom reszelt sajttal, és pirosra sütöm.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. dec. 28. 17:54
A provence-i rakottas elkészítési módja és hozzávalói.