Almás-mákos muffin recept
10 perc
Kalóriaszegény
?
?
?
Az Almás-mákos muffin hozzávalói:
20 dkg rozsliszt vagy egyéb teljes kiőrlésű liszt
5 dkg zabpehely
2 dkg Canderel édesítőpor
1 sütőpor
2 gyümölcsjoghurt
2 tojás
2 1 dl étolaj vagy margarin
4 nagy alma
5 dkg darált mák
Az Almás-mákos muffin elkészítési módja:
A lisztet, édesítőt, sütőport, zabpelyhet, mákot összekeverem. A joghurtot, olajat, tojást, gyümölcsöt turmixgépbe teszem, és leturmixolom. Az egészet gyorsan elkeverem, és megsütöm. A sütin nem érezni egy cseppet sem hogy diétás. Aki nem fogyózik, az tehet a tetejére csokit, vagy bele is lehet keverni. Mazsolával is finom.
Nagyon sokféle gyümölccsel elkészíthető, de persze mákot csak ahhoz teszek, amelyikhez illik. Mák nélkül is tökéletes, de kakaóport, müzlit, gabonapelyhet is keverhetünk bele. Én a maradék gyümölcsből mindig ezt a sütit készítem, hogy ne kelljen kidobni. Ha puha gyümölccsel készítjük, akkor ne turmixoljuk le, hanem apróra vágva tegyük a tésztába.
Ezért a turmixgépemen körömlakkal bejelöltem, hogy meddig kell tölteni a hozzávalókat, és nem kell többet méregetni.
Én szilikonos sütőformát használok. Nagyon jó minden sütihez, a kelt tészta pl. gyönyörű benne. Piskótát viszont nem szabad sütni benne!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Gyöngyi61, 2009. ápr. 14. 21:03
Az almás-mákos muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.