Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kevert almás pite recept

Kevert almás pite recept

Elkészítési idő 50 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Kevert almás pite hozzávalói:
3 egész tojás
30 dkg cukor /lehet kicsit kevesebb is, ízlés
szerin/
30 dgk rétesliszt!
1 sütőpor
1 mokkás kanál szódabikarbóna
1 csipet só
50 dgk durvára reszelt alma
őrölt fahéj /ízlés szerint/
durvára vágott dió, vagy
szeletelt mandula,
zsemlemorzsa a tepsit megszórni,
tepsit kikenni vaj, vagy zsír


A Kevert almás pite elkészítési módja:
A 3 tojást és 30 dkg cukrot habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk apránként a 30 dkg réteszlisztet (csak ebből omlós/, a sütőport, a mokkáskanálnyi szódabikabónát, a csipet sót. Óvatosan szépen összekeverjük, ezután hozzáadjuk az 50dkg durvára reszelt almát és ízlés szerint a fahéjat! A kikent, morzsával bőven meghintett tepsibe öntjük és a tetejére szórjuk a "vágott" diót, vagy a szeletelt (így lehet kapni) mandulát. Előmelegített 180-185 fokos sütőben 35-40 percig sötjök.

Nagyon könnyen, hamar elkészíthető, nem lehet elrontani és a tepsiben szeletelés nélkül, konyharuhával letakarva egy hétig is finom, omlós marad!! A tésztájába reszelhetünk egy citrom héját is!!
Jó étvágyt!!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kevert almás pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook