Kevert almás pite recept
50 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Kevert almás pite hozzávalói:
3 egész tojás
30 dkg cukor /lehet kicsit kevesebb is, ízlés
szerin/
30 dgk rétesliszt!
1 sütőpor
1 mokkás kanál szódabikarbóna
1 csipet só
50 dgk durvára reszelt alma
őrölt fahéj /ízlés szerint/
durvára vágott dió, vagy
szeletelt mandula,
zsemlemorzsa a tepsit megszórni,
tepsit kikenni vaj, vagy zsír
A Kevert almás pite elkészítési módja:
A 3 tojást és 30 dkg cukrot habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk apránként a 30 dkg réteszlisztet (csak ebből omlós/, a sütőport, a mokkáskanálnyi szódabikabónát, a csipet sót. Óvatosan szépen összekeverjük, ezután hozzáadjuk az 50dkg durvára reszelt almát és ízlés szerint a fahéjat! A kikent, morzsával bőven meghintett tepsibe öntjük és a tetejére szórjuk a "vágott" diót, vagy a szeletelt (így lehet kapni) mandulát. Előmelegített 180-185 fokos sütőben 35-40 percig sötjök.
Nagyon könnyen, hamar elkészíthető, nem lehet elrontani és a tepsiben szeletelés nélkül, konyharuhával letakarva egy hétig is finom, omlós marad!! A tésztájába reszelhetünk egy citrom héját is!!
Jó étvágyt!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: d82bde2dbd, 2008. márc. 18. 08:42
A kevert almás pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.