Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Omlós tepertős pogácsa recept

Omlós tepertős pogácsa recept

Az Omlós tepertős pogácsa hozzávalói:
30 dkg finomliszt
1 dl tej,
1 dl víz,
2 tojás
1 ek cukor,
20 dkg "Pápai tepertőkrém",
2 dkg élesztő,
1 ek olaj,
1 kk só,
fél mk bors.


Az Omlós tepertős pogácsa elkészítési módja:
A langyos tejben feloldjuk felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a tepertővel, hozzá adjuk a tojások sárgáját, a sót, a borsot s végül a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk, erősen csapkodva a deszkához. Háromszor egy-más után kinyújtjuk, végül 2 ujjnyi vastagra hagyva a tetejét késsel bevagdaljuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe tesszük, és 1,5 óráig pihentetjük, ezután tojással megkenjük és jó meleg sütőben megsütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


Az omlós tepertős pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook