Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Virslis-sajtos lángos a’la Tina recept

Virslis-sajtos lángos a’la Tina recept

A Virslis-sajtos lángos a’la Tina hozzávalói:
4-5 db-hoz:
50 dkg finomliszt,
2.5 dkg élesztő,
1 kockacukor,
4 -5 dl víz,
2-3 szelet sajt, (lehetőleg trappista),
4-5 db frankfurti virsli,
Só,
Olaj a sütéshez.


A Virslis-sajtos lángos a’la Tina elkészítési módja:
A virsliket hosszában bevagdosom, s belehelyezem a csíkokra felvágott sajtot. Az élesztőt a kockacukorral és 1 dl vízzel felfuttatom. Hozzáadom a liszthez, adok hozzá sót, s annyi vizet, amennyit felvesz. Jól összedolgozom, fél órát kelni hagyom. Utána fánk szaggatóval kiszaggatom a lángost, kicsit kinyújtom, beleteszem a sajttal megtöltött virslit, s összecsomagolom. Vigyázat, a virsli ne lógjon ki a tésztából! Végül bő olajban kisütöm a lángost.

1 megfőtt, összetört közepes méretű krumplit is lehet tenni a tésztába, akkor friss marad és még ízletesebb. :)


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A virslis-sajtos lángos a’la tina elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook