Virslis-sajtos lángos a’la Tina recept
A Virslis-sajtos lángos a’la Tina hozzávalói:4-5 db-hoz:
50 dkg finomliszt,
2.5 dkg élesztő,
1 kockacukor,
4 -5 dl víz,
2-3 szelet sajt, (lehetőleg trappista),
4-5 db frankfurti virsli,
Só,
Olaj a sütéshez.
A Virslis-sajtos lángos a’la Tina elkészítési módja:
A virsliket hosszában bevagdosom, s belehelyezem a csíkokra felvágott sajtot. Az élesztőt a kockacukorral és 1 dl vízzel felfuttatom. Hozzáadom a liszthez, adok hozzá sót, s annyi vizet, amennyit felvesz. Jól összedolgozom, fél órát kelni hagyom. Utána fánk szaggatóval kiszaggatom a lángost, kicsit kinyújtom, beleteszem a sajttal megtöltött virslit, s összecsomagolom. Vigyázat, a virsli ne lógjon ki a tésztából! Végül bő olajban kisütöm a lángost.
1 megfőtt, összetört közepes méretű krumplit is lehet tenni a tésztába, akkor friss marad és még ízletesebb. :)
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. aug. 15. 10:05
A virslis-sajtos lángos a’la tina elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.