Párizsi briós recept
160 perc
A Párizsi briós hozzávalói:
20 db-hoz:
25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
1 kk. porcukor
3 ek. langyos tej
20 dkg vaj
4 tojás
fél kk. só
És még:
vaj a formákhoz
2 tojássárgája
A Párizsi briós elkészítési módja:
A kenyérsütőbe teszem a tészta hozzávalóit, dagasztom, kelesztem.(Hagyományos módon is gyúrhatjuk) A tésztából rudat formázunk és 20 egyforma darabra vágjuk, ezeket 2/3:1/3 arányban kettéosztjuk, és mindkettőből lisztes kézzel golyókat formázunk. A formákat vajjal kikenjük, a nagy golyókat belerakjuk.A közepüket ujjunkkal benyomjuk, és a kis golyókat ide ültetjük. 90 percig kelesztjük.A sütőt 220 fokra előmelegítjük.A briósokat megkenjük a tojássárgájával, és a formákat tepsibe ültetve a sütőbe toljuk. 15-20 percig sütjük.
Aki kuglófot szeretne, a tésztát nagy formában is sütheti, ez kb. 40 percig tart.
A tésztát előző nap is elkészíthetjük:a második pihentetési idő helyett éjszakára lefedve a hűtőbe tehetjük, majd reggel dagasztjuk, formázzuk, sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Mariann63, 2012. ápr. 10. 14:15
A párizsi briós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.