Csokis pite recept

A Csokis pite hozzávalói:
A pitéhez:
300 g liszt
120 g vaj
50 g disznózsír
30 g cukor
1 csipet só
1 tojás
3-4 evőkanál jeges víz
A töltelékhez:
3 tábla étcsokoládé (50% felett)
3 dl habtejszín
3 evőkanál cukor->de ez ízlés szerint
30 g vaj
A habhoz:
2 dl habtejszín
2-3 teáskanál kakaópor
2-3 teáskanál porcukor
2-3 evőkanál tej
Konyhai eszközök:
gyümölcstortaforma
edények
nyújtófa


A Csokis pite elkészítési módja:
Pite: A lisztet a kis kockára vágott vajjal, a disznózsírral, a cukorral és sóval kézzel finom morzsalékká dörzsöljük. Hozzáadjuk a tojást és a jeges vizet, majd összegyúrjuk, a munkalapon a lehető legkevesebb mozdulattal cipóvá formázzuk, s azt fóliába csomagolva 1-2 órán át a hűtőben pihentetjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kikenjük a tortaformát. A tésztát kb. 45 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. A szélét jól odanyomkodjuk, a felesleget levágjuk. Az alapot több helyen villával megszurkáljuk. Nehezékként sütőpapírra babot teszünk. Kb. 30-40 percig sütjük, illetve amíg arany színűre nem sül. Krém: A csokit felolvasztjuk gőz fölött a cukorral együtt. Majd levesszük a tűzről és belekeverjük apránként a tejszínt, majd ugyanígy a vajat. Hagyjuk kihűlni a tésztát és a krémet is. Majd ha kihűlt bele öntjük a krémet a pitébe. Hab: Felverem a tejszínt kemény habbá, közben beleöntöm a csomómentes tej, cukor és kakaópor keveréket. Barna habot kapunk. Ezt tükörsímán elkenem a pitén, és már kész is. (Lehetséges, hogy krém nem fér bele mind a pitébe.)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook