Farsangi fánk mazsolás vaníliamártásban recept
550 kcal
4 személyre:
Tésztához:
25 dkg liszt
1 dl tej
2 dkg élesztő
5 dkg porcukor
2 dkg vaj
2 db tojássárgája
olaj a sütéshez
Mazsolás vaníliamártáshoz:
3 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál cukor
2 dl tejföl
2 dkg vaj
2 db tojássárgája
5 dkg mazsola
A Farsangi fánk mazsolás vaníliamártásban elkészítési módja:
Langyos tejbe belerakunk 3 dkg porcukrot,majd belemorzsoljuk az élesztőt,és 10-15 percig pihenni hagyjuk,hogy felfusson.Az élesztős tejet jól összekeverjük a tojássárgájával,az olvasztott vajjal,a liszttel,és hólyagosra dagasztjuk.A tésztából cipót formálunk,tálba tesszük,egy tiszta ruhával letakarjuk,és meleg helyen duplájára kelesztjük.Lisztezett deszkán a tésztát ujjnyi vastagságra kinyújtjuk,majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk.A fánkok közepét ujjunkkal benyomkodjuk,forró olajban mind a két oldalát aranybarnára sütjük.Szalvétára kiszedjük,és az olajat felitatjuk róla. Menet közben a vajat felolvasztjuk,hozzáadjuk a cukrokat,a mazsolát,a tejfölt és a tojássárgáját,majd állandó kevergetés mellett felforraljuk,és leöntjük a fánkokat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2012. ápr. 9. 13:20
A farsangi fánk mazsolás vaníliamártásban elkészítési módja és hozzávalói.