Gesztenyés bejgli másként recept
A Gesztenyés bejgli másként hozzávalói:A tésztához:
30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
0,8 dl tej,
1 db tojássárgája,
3 dkg porcukor ,
1 dkg élesztő,
1 csipet só.
A töltelékhez:
40 dkg gesztenyepüré,
2,5 dkg vaj,
3 dkg mazsola,
1 tojássárgája.
A kenéshez:
1 egész tojás + 1 sárgája.
A Gesztenyés bejgli másként elkészítési módja:
Kevés langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a többi nyersanyaggal, de vigyázzunk, hogy a só közvetlenül ne érintkezzen az élesztõvel. A jól kidolgozott tésztát két részre osztjuk, és hűtőben pihentetjük. A töltelék anyagait összegyúrjuk. Kinyújtjuk a tésztát, és rásimítjuk a tölteléket, majd feltekerjük. A kenéshez szükséges tojásokat összekeverjük, majd lekenjük a sütőlemezre helyezett bejglit. Száradás után még egyszer lekenjük, és az oldalát villával megszurkáljuk.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: tinendo, 2007. dec. 19. 14:19
A gesztenyés bejgli másként elkészítési módja és hozzávalói.