A magas vagy az alacsony IQ-jú emberek értik meg jobban az alacsony IQ-jú embereket? (beszélgetés)
Bizonyos fokig egyetértek Veled. Intelligencia kell ahhoz is, hogy a másikat megpróbáld megérteni.
Szerintem az alacsony IQ-jú embert - hasonló beállítottság esetén - alacsony IQ-jú ember ért meg jobban. Ha gyökeresen eltér a nézetük, akkor már inkább normál IQ kell a megértéshez. A magas IQ sokszor gátló tényező.
IQ ha magas, az adottság, netán nevelés legutolsósorban tanulás kérdése
Mit is jelent hogy megértek egy másik embert, nem a nyelvtudásra gondolok, bááááá...
Empátia, kölcsönös vagy nem, szimpátia, nem IQ kérdés
Dehamár IG tesség megválaszolmni egy egyszerűt, rövidet/nem elvasni előre a megfejtést!/
Mi számít alacsony vagy magas IQ-nak?
Általam alacsony intelligenciájúnak tartott embert nagyon keveset ismerek. Átlagosnak mondott intelligenciával rendelkezőkkel tartom többnyire a kapcsolatot. Kimagasló intelligenciával rendelkező embert is ismerek, nincsenek sokan. De ők mindannyian az én mércémmel besorolt IQ-val rendelkeznek.
Őket nem biztos, hogy más ugyanígy sorolná be. Szóval ki kit tart magas vagy alacsony IQ-val rendelkezőnek.
Egyébként esete válogatja, hogy kivel mennyire vagyok megértő.
Az IQ-val a tudást mérik inkább, az EQ-val az érzelmi intelligenciát, de az SQ szintünk is hatással van arra, hogy miként látjuk a világot.
Tehát nem jól tetted fel a kérdést.
Atvitt ertelemben.
De van, hogy gyengebb kepesseguekkel kel egyuttmukodni.
További ajánlott fórumok:
- Milyen híres három nevű embereket ismersz?
- Akik kezdik egyre jobban utálni az embereket!!!
- Más is van úgy, hogy jobban szereti az állatokat, mint az embereket?
- Jobban szeretem az állatokat, mint az embereket.
- Öregszem: már jobban szeretem a növényeket, mint az embereket 😜
- Mi bosszantja jobban az embereket, ha levegőnek nézik őket mások vagy ha bámulják őket?