Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Kettlebell edzés a napi rutinban fórum

Kettlebell edzés a napi rutinban (beszélgetés)

1 2
42. 55Judit (válaszként erre: 41. - Fülemüledal)
tegnap 11:18

Köszönöm.

Nem annyira egyszerű a helyzet, de hát ezért erő edzés a neve. Az időseknek szóló nagyon alap gyakorlatokat igyekszem elsajátítani. Mivel kettlebell nélkül végeztem már guggolásokat, kitöréseket, így ezt már nem kell külön tanulni. kettlebellel megvan a nehezítés.😀

41. fülemüledal (válaszként erre: 15. - 55Judit)
tegnap 10:32
Le a kalappal!!!
40. 55Judit (válaszként erre: 38. - Channa*)
tegnapelőtt 11:50
Channa! Nem ismered, azért nem érted. Amit írtam el se olvasod. De nincs ezzel baj. Továbbra is azoktól várok véleményt akik használják a kettlebellt.
39. Channa* (válaszként erre: 38. - Channa*)
tegnapelőtt 11:29
Találtam egy ilyet: [link]
38. Channa* (válaszként erre: 37. - 55Judit)
tegnapelőtt 11:29

Én nem végzek ilyen gyakorlatokat, max. súlyzós gyakorlatokat.

Én azt gondolom, hogy egy nőnek semmiképp nem kell nehéz súlyokkal tornáznia.

Pont elég, ha 1-3 kg-os súlyzókkal végez gyakorlatokat.

Én ezt a kettlebellt nem is értem, hogy mire jó.

Egyszerre kettőt nem tudunk használni, így 1 db kettlebell rosszul terheli a testünket, könnyen sérülhetünk. ráadásul én teljesen feleslegesnek tartom, hogy ekkora súllyal kínozzuk magunkat,

Mi a célod Judit?

Fogynod nem igen kell, erősödnöd ilyen mértékben minek?

37. 55Judit (válaszként erre: 36. - Jajjj)
tegnapelőtt 09:11

Köszönöm a tanácsokat!

Igazából már számtalan kifejezetten kezdőknek való oktató videót mentettem el, amiket tanulmányozok egy ideje. A gyakorlatba most kezdem átültetni. E mellett a tájékozódás tovább folyik, de már nem sok új információt találok ami kezdőknek szólna.

Valójában arra lennék kíváncsi hogy ki végez otthon kettlebell gyakorlatokat és mik a saját tapasztalatok.

36. jajjj
jan. 2. 23:43
www.fitnessblender.com ha nem fizetsz elő, akkor is rengeteg ingyenes videójuk van, rengeteg súlyzós edzéssel. Tudod szűrni az edzés típusokat, nehézség, típus és eszköz szerint is. Ld. rá tudsz szűrni, hogy kettlebell, bár úgy emlékszem azok a legnehezebbek közt vannak. Az ízület problémák miatt érdemes a low impact edzéseket keresni, ezekben nincs ugrálás. De az ugrálós tornák közt is mutatják és egy idő után megtanulod, hogy melyiknek mi a low impact változata.
35. Csillagszem38 (válaszként erre: 1. - 55Judit)
jan. 2. 22:28
A kettlebell edzeshez sok fontos tudas szukseges, a gyakorlatokat helyesen kell kivitelezni. Ilyesmi videokat keress a neten, vagy csatlakozz be egy csoporthoz.
34. 55Judit (válaszként erre: 33. - Katt2)
jan. 2. 21:26

Vége egy egészségtudatos emberke! Ügyes vagy, gratulálok!

A kollagénnek sajnos a kezdéstől hónapok múlva érződött nálam is a hatása, de azóta mintha kicseréltek volna. Ha mozogsz, biztos hogy beépül. Vagy kevés ideig szedted, vagy nem az ízületeknek való fajtát. Ennek még járjál utána.

33. katt2 (válaszként erre: 31. - 55Judit)
jan. 2. 21:12

Én, hát mint a szél.

Reggel mindenféle nyújtások, az éjszaka folyamán elgémberedett alkatrészeimnek. Ez 5 perc. Aztán délután mellhez húzás rugókkal. Ez olyan mint a konditeremben, amikor van feletted egy vízszintes rúd, aztán csigákon keresztül, ahogy lehúzod a rudat azokat felemeled. Nekem nincs ilyenem, de rugókkal éppen olyan jó.( Expander rugók ) Hátizom karbantartásra, meg a gerincoszlop széthúzásra használom. Ez olyan, mint a lógás húzódzkodás helyett. Aztán fekvőtámasz, de könnyített formában, mert fájnak a váll izületeim. Tehát, nem a földön csinálom, hanem a konyhapult magasságában vannak a kezeim. Így sokkal könnyebb, de azért 200 ismétlésnél már nem annyira... Meg van az elliptikus tréner, bár ez nekem hibás, mert nagyon nehéz lenyomni. Azért 5 x 30-at szoktam csinálni. Meg séta, lábsúlyokkal, bár azt most nem, mert tél van. Meg egy kezes bicepszezés, 10...16 kilóval.

Kipróbáltam a kollagént, másfél hónapja szedem, nem használ semmit. A térdemmel van gond, de hát nem is akarok maratont futni. Ez már csak ilyen.

32. 55Judit (válaszként erre: 30. - Enissa)
jan. 2. 20:51
Ez egyértelmű. Én a tablettát be se szedem. :)
31. 55Judit (válaszként erre: 27. - Katt2)
jan. 2. 20:46
A férfiaknak eleve nagyobb súlyokat ajánlanak. Mivel az én célom nem az izomépítés legfeljebb az izom megtartás, erősítés, az én koromban és erőnlétemhez szerintem a 6 kg pont megfelelő. Bizonyos kezdőnek mondott gyakorlatoknál még sok is. Jó lesz ez majd belejövök. Bízom benne hogy ahol az izom erősödik, ott a csontozat is. legalábbis aki ért hozzá ezt mondja. Én csinálok saját testsúlyos gyakorlatokat is. Te is tornázol?
30. Enissa (válaszként erre: 29. - 55Judit)
jan. 2. 20:44

Nekem a tapasztalatom jó volt, maga a reumatológus is azt mondta, hogy jó a hatása, pedig ugye az orvosok nem mindig beszélnek ilyenről.

Csak megosztottam, hogy van ilyen is, egy gyógyszergyártó, forgalmazó nyilván a tabletta mellett fog kampányolni.

29. 55Judit (válaszként erre: 26. - Enissa)
jan. 2. 20:33

Köszönöm Enissa. A mákolaj hasznosságáról olvastam én is, és az ellenkezőjéről is.

[link] A mákolajban állítólag semmi nincs. A mákban viszont annál inkább és a dióban is. A hangsúly e kétféle magnál a kalcium és foszfor arányon van. Pont olyan arányban tartalmazzák ezeket az ásványokat, ahogyan a legnagyobb mértékben képesek hasznosulni az emberi szervezetben.

Rendseresen iszom a mák és a dió tejet.

28. 55Judit (válaszként erre: 25. - Regin_a)
jan. 2. 20:22
Megtévedtem bocsánat! Ennyi hiba másban is van.
27. katt2 (válaszként erre: 1. - 55Judit)
jan. 2. 19:45

Az egyik fiamnak van ilyenje, de az 14 kiló. A srác 1.95 és 115 kiló. Azóta kinőtte a 14 kilót. A 80 kilós mosógépet a feje fölé emelve hozta le a harmadik emeletről.

Nyilván, a mi korunkban nem kellenek ilyen teljesítmények, de jó, ha karbantartjuk az izomzatot. Különben, elsatnyulnak.

26. Enissa (válaszként erre: 5. - 55Judit)
jan. 2. 19:22

Judit, nem tudom ismered-e a mákolaj hatását.

Édesapámnak amikor csontritkulása lett, nem akart gyógyszert és ezt a megoldást próbáltam ki.

Nem kicsi volt a csontritkulása, a csigolyája is megroppant, de a mákolajtól szépen kezdett javulni, épülni vissza a csontszerkezete.

Egy cikket olvastam akkoriban, a Balatonnál voltak ásatások, és találtak egy régi, talán középkori temetőt. A csontok kimondottan erősek voltak és elkezdték kutatni, mitől?

Kiderült mákot termeltek, és az nagyon jót tesz a csontoknak.

Lehet megkeresem majd, hogy ne urban legend legyen. :)

Addig beillesztek egy linket.

[link]

Sporteszközként természetesen azt használsz, ami jólesik és úgy gondolod hasznos, de én ellene vagyok ennek, mert nagy kárt is tudsz okozni Magadnak.

De a döntés a tiéd.

25. Regin_a (válaszként erre: 6. - 55Judit)
jan. 2. 19:13
Két t-vel irják, keTTlebell :)
24. 55Judit (válaszként erre: 23. - Timycat)
jan. 2. 18:53
🙂
jan. 2. 18:45

Bruti óta ha meghallom a kettlebell szót vagy meglátok egy kettlebellt, nem tudok másra gondolni mint a főnire 😂

Bocsánat OFF voltam

22. 55Judit (válaszként erre: 21. - Channa*)
jan. 2. 18:42

Semmi baj! Mindenki tapasztalatai alapján tud véleményt alkotni. Én is ismerek olyat aki mindent összevásárol mert le akar fogyni. De addig még nem jutott el hogy azokat használja is. csak gyűjtöget.😀

Én máshogy gondolkozom. Amit eddig megvettem, az rendszeres használatban is van.🙂

21. Channa* (válaszként erre: 16. - 55Judit)
jan. 2. 18:38

Bocsi!

Nem volt szándékomban kedvet szegni;)

Jó gyúrást!

De én ezt tapasztalom...

20. 55Judit (válaszként erre: 19. - 55Judit)
jan. 2. 18:06
jav: néhány órája...
19. 55Judit (válaszként erre: 14. - Lanvin)
jan. 2. 18:05

Az a gyanúm, 70 évesen a tempómat is tekintve, nem olyan gyorsan fogom kinőni a 6 kilós ketlebellt. Jelenleg a kezdő gyakorlatokként ajánlottakat se tudom mindet megcsinálni szabályosan. Mondjuk csak néhány óra van ketlebellem. 😀

Az én környékemen nincs edzőterem, a személyi edző pedig a nyugdíjba amúgy se férne bele. nagyon jó, szájbarágós videók vannak kezdők részére. Jó ideje tanulok ezekből. De köszi az ajánlást, kedves vagy.

18. 55Judit (válaszként erre: 12. - Asztanaviszta)
jan. 2. 17:58
Jut eszembe, a só előtt vizes flakonoztam.😀 Először literes, majd másfél, aztán kettő. Most 6 kilós ketlebellnél tartok. nagyon kényelmes, jó a fogása, ilyen súlynál már ez is számít a gyakorlatoknál.
17. 55Judit (válaszként erre: 10. - Amaunet)
jan. 2. 17:55
Köszönöm! A ketlebellest elmentettem, van már néhány hasonló, ezekből tanulok hogy sérülésmentes legyen az edzésem. A másik nagyon öregeknek való, de köszi hogy ezzel is gondoltál rám.
16. 55Judit (válaszként erre: 9. - Asztanaviszta)
jan. 2. 17:52

Örülök hogy figyelsz, és bízom benne ragad is rád valami. 😀

Örömmel jelentem hogy a trambulin a helyén, napi szintű használatban. Bár sosem neveztem csodaszernek de igazad van, valóban az. A csikungot nagy lelkesedéssel gyakorlom. A reggeli rutinomat képezi mindjárt a fogmosás után.

15. 55Judit (válaszként erre: 8. - Fülemüledal)
jan. 2. 17:48

Drága vagy hogy kiállsz mellettem eme nehéz kezdés idején!🙂

Semekkora igyekezettel nem lehet elvenni a kedvemet, ahhoz túl erős a motiváció.😀

Először 3-3 kg sót kötöttem reklámszatyorba, azokat seprűnyél két végére, rá a tarkómra, és ezzel végeztem a guggolásokat. Emelgettem is fej fölé. Más erőgyakorlatokat is végeztem a sóval, de nem volt komfortos kicsit se.

14. Lanvin
jan. 2. 17:47

Én keresnék egy edzőt, aki megtanítja az alapgyakorlatokat, mert szuper a kettlebell, de ha nem megfelelően használod, tönkrevágod a hátad. Kívülről könnyűnek tűnik, de nagyon nem mindegy, hogy hol és mit feszítesz, mikor veszel levegőt, stb. Illetve a kettlebellben az a becsapós (és szerintem emiatt nem annyira jó otthonra), hogy helyes kivitelezés mellett nagyon gyorsan lehet fejlődni, ergo hamar kinövöd azt a golyót, amit vettél, viszont egy komplett sort (nőknek mondjuk 10-24 kiló között, főleg ha párban veszed) beszerezni egy kisebb vagyon meg aztán tárolni is kell...

Én jártam kettlebell+trx csoportba, nagyon sokat erősödtem, szépen izmosodtam, mint sport jó szívvel ajánlom.

13. asztanaviszta (válaszként erre: 9. - Asztanaviszta)
jan. 2. 17:37
Makula
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook