Tejfölös-kapros burgonyaleves kolbásszal recept
350 kcal
4 személyre:
30 dkg burgonya
1 kis fej vöröshagyma
15 dkg zöldségmix(mirelit)
1 dl tejföl
1 csomó friss kapor
10 dkg gyulai kolbász
5 dkg császárszalonna
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál Vegeta
só
bors
A Tejfölös-kapros burgonyaleves kolbásszal elkészítési módja:
A vöröshagymát,a szalonnát,a héjától tisztított burgonyát kockákra,a kolbászt karikákra,a friss kaprot finomra vágjuk. A vöröshagymát,a szalonnát és a kolbászt olajon megdinszteljük,majd hozzáadjuk a burgonyát,a mirelitzöldséget és a kaprot.Sóval,borssal,Vegetával beízesítjük,azután rövid ideig fedő alatt pároljuk.Felöntjük 1l vízzel,és lassú tűzön puhára főzzük.Hozzákeverjük a simára kevert tejfölt,és felforraljuk. Kaporral díszítve tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2012. ápr. 8. 11:43
A tejfölös-kapros burgonyaleves kolbásszal elkészítési módja és hozzávalói.