Rumos trüffelcsillag recept
A Rumos trüffelcsillag hozzávalói:kb. 45 darabhoz:
A trüffelkrémhez:
5 dkg mascarpone
1/2 teáskanál porcukor
5 dkg tejcsokoládés tortabevonó
1 csapott teáskanál vaj
2 teáskanál rum
A tésztához:
20 dkg vaj vagy Rama margarin
7,5 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 vaníliarúd kikapart belseje
1 tojás
30 dkg liszt
1 csipet só
Ezenkívül:
15 dkg fehér csokoládés tortabevonó
A Rumos trüffelcsillag elkészítési módja:
Felmelegítjük a mascarponét és a porcukrot, feldaraboljuk a tejcsokoládés tortabevonót, és a vajjal együtt a mascarponéhoz adjuk. Amikor elolvadt a vaj, hozzákeverjük a rumot, majd levesszük az edényt a tűzről. A masszát legalább 4 óra hosszat hűtőben tartjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és egy órára szintén hűtőbe tesszük. A tésztát fólia között kinyújtjuk, és kiszaggatjuk belőle a csillagokat. A csillagok felének közepét egy kisebb csillag alakú szaggatóval szúrjuk ki. A kiszaggatott csillagokat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és a 180 fokra (gázsütő: 2. fokozat) előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A fehér csokoládés tortabevonót darabokra törjük, és forró vízfürdő felett megolvasztjuk. A kilyukasztott csillagokat megkenjük tortabevonóval, majd hagyjuk megszáradni őket. A trüffelmasszát felverjük elektromos habverővel, megkenjük vele a többi csillagot, majd mindegyikre teszünk egy-egy fehér csokival bevont másik csillagot.
Elkészítési idő: kb. 1 1/4 óra (hűtés és száradás nélkül).
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2012. márc. 30. 16:50
A rumos trüffelcsillag elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.