Magyaros húsos rétes recept
A Magyaros húsos rétes hozzávalói:50 dkg darált hús
réteslap (ehhez az adaghoz 3-4)
2 kisebb hagyma
10 dkg szalonna
2 evk. pirospaprika
1 pohár tejföl
1 dl tejszín
2 evk. liszt
só,bors,petrezselyem,vegeta,szezámmag
A Magyaros húsos rétes elkészítési módja:
A szalonnakockákat kisütjük.A zsírjában megdinszteljük a hagymát,majd megszórjuk pirospaprikával,s végül rádobjuk a húst.Puhára pároljuk. Ha megpuhult,behabarjuk a tejszín-tejföl-liszt keverékével,ízlés szerint fűszerezzük(ha nem elég piros,szórjunk bele még paprikát).Jól kiforraljuk,hogy krémes állagú legyen. Belerakjuk a kisült szalonnát,s az egészet hagyjuk egy kicsit hűlni. A réteslapokat megkenjük langyos olajjal,mindegyikre ráhalmozzuk a húsos massza egy részét,feltekerjük,tetejüket olvasztott vajjal megkenjük,s megszórjuk szezámmaggal. 180-200 fokon sütjük,amíg a teteje színt nem kap.
Nekem 3 rúd lett ebből az adagból.
Burgonyapüré illik hozzá leginkább,de ki mit szeret...:)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mongi, 2008. ápr. 11. 15:27
A magyaros húsos rétes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.