Csokoládés sajttorta recept
A Csokoládés sajttorta hozzávalói:(Fél adag)
40 dkg darált keksz (20 dkg)
7,5 dkg vaj, megolvasztjuk, majd kissé lehűtjük (3,7 dkg)
80 dkg mascarpone (40 dkg)
4 ek. porcukor (2 ek.)
Tejcsokoládé 30 dkg (legalább 35% kakaó-szárazanyag-tartalom), (15 dkg)
10 dkg étcsokoládé (legalább 70% kakaó szárazanyag) (5 dkg)
1 tk növényi olaj (1/2 tk)
10 dkg fehér csokoládé díszíteni (5 dkg)
23 cm-es tortaforma (kisebb tortaforma)
díszítéshez kis papírtölcsér
A Csokoládés sajttorta elkészítési módja:
A kekszhez hozzáöntjük a vajat, jól elkeverjük, majd egy tortaforma aljába nyomkodjuk. A krémsajtot kicsit összekeverjük a porcukorral. A csokoládékat összetördeljük és megolvasztjuk. Amikok egy kicsit hűlt, 1/3 részét kivesszük, a többit apránként a krémsajthoz keverjük. Azért apránként, mert egyébként a csokoládé kicsapódna. A végén addig keverjük, amíg teljesen csokoládé színű nem lesz. Ezt a keveréket a kekszes alapra simítjuk, majd betesszük legalább félóra hosszára a hűtőbe, vagy 15 percre a fagyasztóba. Utána a maradék csokoládét kissé felolvasztjuk és a kihűlt torta tetejére simítjuk. Felolvasztjuk a fehér csokoládét, majd egy kis papírtölcsérbe töltjük és a torta tetejére - egymástól 2 cm-re csíkokat húzunk. Ezután fogunk egy fogvájót és keresztben, egyszer oda, egyszer vissza vonalakat húzunk egymástól 2-2 cm-re a fehér csíkon. Ettől lesz olyan szép a díszítésé. Fogyasztásig (de min. 2 óra hosszat!) hűtőben tartjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. febr. 14. 13:28
A csokoládés sajttorta elkészítési módja és hozzávalói.