Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokimousse-gesztenyemousse torta recept

Csokimousse-gesztenyemousse torta recept

A Csokimousse-gesztenyemousse torta hozzávalói:
Torta alapja:

• 15 dkg liszt
• 6 dkg kristálycukor
• 6 dkg vaj
• 1 tk sütőpor
• 1 egész tojás

Felső spirálos és az oldalsó csíkos piskóták:
• 5 egész tojás
• 6 púpos ek kristálycukor
• 6 púpos ek liszt
• 1 ek kakaópor

Krémek:
• 6 dl habtejszín
• 3 cs habfixáló
• 1 ek porcukor
• 40 dkg mascarpone
• 20 dkg keserű csokoládé
• 20 dkg tejcsokoládé
• 25 dkg gesztenyemassza
• 1 ek rum
• 2 ek porcukor
• amarena vagy rumos meggy (elhagyható)


A Csokimousse-gesztenyemousse torta elkészítési módja:
1. A torta alapjához: a tojást és a cukrot habosra keverem. Hozzáadom a sütőport, a puha vajat végül a lisztet. Összegyúrom. A kerek tortaforma alját sütőpapírra körberajzolom és kivágom. Erre nyújtom a tésztát, pontosan akkorára, majd a sütőpapírral együtt a tortaformába csatolom. Villával megszúrkálom. Előmelegített sütőben 175 fokon világosbarnára sütöm. Rácson hűlni hagyom. 2. A felső spirálos és az oldalsó csíkos piskótához: a tojásokat a cukorral fehéredésig felverem. Rászitálom a lisztet, habverővel óvatosan összeforgatom. A tészta felét egy másik edénybe öntöm és beleszitálom a kakaóport. Jól kikeverem. Két nyomózsákot egy magas mérőpohárba állítok, és a kinyomócsövet visszahajtom, hogy ne folyjon ki a tészta. Az egyikbe belekanalazom a világos tésztát, a másikba pedig a kakaósat. a) A spirálos tetejéhez a kerek tortaforma alját sütőpapírra körberajzolom és kivágom. Rárajzolom a spirált és megfordítva azt, a tortaformába teszem. A spirálra kakaós tésztát nyomok, a hézagokat pedig kitöltöm a fehér tésztával. Előmelegített forró sütőben, kb. 8-10 perc alatt készre sütöm. b) A csíkos oldalsó piskótához egy tepsit sütőpapírral kibélelek és átlósan kakaós csíkokat nyomok rá a nyomózsákból, majd a világos tésztával kitöltöm itt is a hézagokat. Előmelegített forró sütőben, kb. 10 perc alatt készre sütöm. Lemérem a tortakarika magasságát és a nagy piskótalapból ugyanolyan széles, szükség szerint 2-3 db hosszú csíkot vágok. Az asztalon a tésztacsíkokat egymás mellé teszem. Az összeillesztéseknél annyit levágok, hogy a két tésztán lévő csíkok összefüggő mintát alkossanak! 3. A krémekhez: a hideg tejszínt, a cukorral és a habfixálóval keményre felverem. Vízgőz fölött megolvasztom a keserű csokoládét, és azonnal hozzákeverem a mascarpone 1/3 részéhez. Ebbe a felvert tejszín 1/3-át hozzáforgatom. A gesztenyét elkeverem a mascarpone 1/3-ával, kevés rummal, a cukorral. A tejszínhab harmadát beleforgatom. A tejcsokit ugyanúgy mint a keserűt, megolvasztom, majd a maradék mascarponéval és tejszínhabbal elkeverem. 4. A torta összeállításához: tortatányérra teszem a torta alapjaként sütött, sima piskótát. Rácsatolom a tortagyűrűt. Az oldalát kibélelem a méretre vágott csíkos piskótával, figyelve a csíkozás írányára, a mintára, valamint a szebb oldalát fordítom kifelé. -Egyenletesen megkenem a keserűcsokis krémmel. Elsimítom. -Egyenletesen megkenem a gesztenyés krémmel ügyelve, hogy ne keveredjen a két réteg. Elsimítom. -*Néhány szem amarena meggyet potyogtatok a gesztenyés krémre és picit belenyomkodom. -Egyenletesen megkenem a tejcsokis krémmel. Elsimítom. A krémek tetejénél, éles késsel levágom a felesleges piskótát. Ráhelyezem a spirálos kerek piskótát. Fóliával letakarva hűtőbe teszem egy éjszakára. 5. Tálalás előtt porcukrot szitálok rá, a spirált pedig tortadarával szórom le.

Nekem egy picit soknak tűnt a krém hozzávaló. Maradt is annyi, hogy még egy tortát sikerült csinálni belőle.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokimousse-gesztenyemousse torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook