„Mákos csík” (Édes főtt tészta) (4 személyre) recept




• 4 csésze durum- vagy teljeskiőrlésű tészta
• 2 csésze darált mák
• 4 evk. CAROB-por
• 4 evk. mazsola
• 4 evk. agavészirup (juharszirup, rizsmaláta, maltex, stivia, stb.)
• 4 csipet őrölt fahéj
• 6 csésze víz (desztilált vagy szűrt)
A „Mákos csík” (Édes főtt tészta) (4 személyre) elkészítési módja:
A mazsolát mossuk meg és áztassuk be desztilált vízbe, kb. 4-6 órára. Főzzük meg a tésztát, majd szűrjük le, de a levét ne öntsük ki, mert igen értékes anyagok vannak benne, jó ivólé, vagy zöldségek párolására kiváló. A kifőtt, lecsöpögtetett tésztát Wokban kevés olajon egy kicsit kíméletesen megszárítjuk, hogy ne legyen nyákos.
Ha ehető hőmérsékletűre hűlt, tálalhatjuk:
- vagy előre összekeverjük a hozzávalókkal,
- vagy a kiszedett tésztát mindenki maga ízesíti.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2007. aug. 21. 22:38
A „mákos csík” (Édes főtt tészta) (4 személyre) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.