Banános muffin vaníliapudingos mascarponés krémmel recept
A Banános muffin vaníliapudingos mascarponés krémmel hozzávalói:Száraz hozzávalók:
20 dkg liszt
1 kk. sütőpor
1/2 kk. szódabikarbóna
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg kr. cukor, v. édesítő szer
Nedves hozzávalók:
1 tojás
0, 8 dl étolaj
2 kisdoboz kefir
1 nagyobb, jó érett banán, jól összenyomkodva
Krémhez:
1 cs. vanília puding
3 dl tej
3-4 ek. cukor, vagy édesítőszer
25 dkg mascarpone
Cukormázhoz:
10 dkg porcukor, vagy édesítőszer
pár csepp citromlé
1 tojás fehérje
A Banános muffin vaníliapudingos mascarponés krémmel elkészítési módja:
Összekeverjük a száraz hozzávalókat, egy másik edényben a nedves hozzávalókat, majd a nedves hozzávalókat hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz és gyengéden összekeverjük. Kizsírozunk/lisztezünk egy kb. 25x35 cm-es tepsit, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben, 220 fokon tűpróbáig sütjük.(Közben elkészítjük a krémet.) A pudingot az előírás szerint, de csak 3 dl tejjel elkészítjük és kihűtjük. A mascarponét egy kicsit megkeverjük, majd hozzáadjuk a hideg pudingot és jól összekeverjük. A kihűlt és kettévágott tésztát megtöltjük, majd a tetejére cukormázat teszünk. Elkészítése: A tojás fehérjét a cukorral és pár csepp citromlével gőz fölött addig verjük, amíg a habverőn már megáll és csak lassan mozdul meg. Gyorsan a süteményre kenjük és elsimítjuk. Hamar szárad. Betesszük a hűtőbe, hogy a krém is meg tudjon kicsit szilárdulni. Majd tálalás előtt szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. febr. 16. 14:00
A banános muffin vaníliapudingos mascarponés krémmel elkészítési módja és hozzávalói.