Mogyorós bucik recept
30 perc
482 kcal
4 személyre:6 tojás, 20 dkg cukor, 7,5 dkg darált mogyoró, 1 csomag vaníliás cukor, vaj és liszt a formákhoz
Előkészítés: Kivajazzuk, és liszttel kiszórjuk a formákat. A tojásokat kettéválasztjuk.
A Mogyorós bucik elkészítési módja:
Kevergetve karamellizálunk 10 dkg cukrot. Amikor aranybarna lesz, óvatosan hozzáöntünk 2 evőkanál vizet, és kevergetve felforraljuk. Azonnal a formák aljára öntjük kb. 3 mm vastagon. A tojássárgákat a maradék 10 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mogyorót, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. Alaposan kikeverjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A formákba töltjük, és a sütőben 20 percig sütjük. Tányérra borítjuk, és azonnal fogyasztjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0f7f8f506d, 2006. máj. 7. 15:32
A mogyorós bucik elkészítési módja és hozzávalói.