Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mogyorós bucik recept

Mogyorós bucik recept

Elkészítési idő 30 perc

Kalória 482 kcal

A Mogyorós bucik hozzávalói:
4 személyre:6 tojás, 20 dkg cukor, 7,5 dkg darált mogyoró, 1 csomag vaníliás cukor, vaj és liszt a formákhoz
Előkészítés: Kivajazzuk, és liszttel kiszórjuk a formákat. A tojásokat kettéválasztjuk.


A Mogyorós bucik elkészítési módja:
Kevergetve karamellizálunk 10 dkg cukrot. Amikor aranybarna lesz, óvatosan hozzáöntünk 2 evőkanál vizet, és kevergetve felforraljuk. Azonnal a formák aljára öntjük kb. 3 mm vastagon. A tojássárgákat a maradék 10 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mogyorót, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. Alaposan kikeverjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A formákba töltjük, és a sütőben 20 percig sütjük. Tányérra borítjuk, és azonnal fogyasztjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mogyorós bucik elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook