Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládéparfé recept

Csokoládéparfé recept

Elkészítési idő 25 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Csokoládéparfé hozzávalói:
10 dkg diabetikus csokoládé
3 tojás
3 dl tejszín
3-4 mokkáskanál folyékony édesítõ
1 dkg kakaópor
1 evõkanál rum


A Csokoládéparfé elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a kakaóporral és az édesítõvel, majd apránként hozzákeverjük a rumot, a megreszelt csokoládét és a tojásfehérjékbõl vert kemény habot. A tejszínbõl is kemény habot verünk, amibe óvatosan beleforgatjuk a kakaós-csokoládés masszát. Bármilyen, tetszés szerinti formát folpack fóliával kibélelünk, belesimítjuk a habos parféanyagot, és a tetejét is befedve, a mélyhûtõben megfagyasztjuk. Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a formából kiborított parfét, és feldíszítve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládéparfé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook