Krémsajtos eperparfé recept
Szénhidrátszegény
A Krémsajtos eperparfé hozzávalói:
10 dkg tejszín krémsajt
30 dkg eper
2 dl tejszín
1 dl tej
2 teáskanál folyékony édesítõ
A Krémsajtos eperparfé elkészítési módja:
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és félbevágva turmixgépbe tesszük. Hozzárakjuk a krémsajtot, ráöntjük a tejet és az édesítõszert, majd pépesre zúzzuk. A tejszínbõl kemény habot verünk, amit óvatosan összeforgatunk a gyümölcsös-krémsajtos keverékkel. Fóliával bélelt, téglalap alakú formába simítjuk, és a tetejét is befedve megfagyasztjuk. Tálalás elõtt a formából kiborítjuk, és forró vízbe mártott késsel felszeleteljük. Szép eperszemekkel feldíszítve tesszük az asztalra.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:04
A krémsajtos eperparfé elkészítési módja és hozzávalói.