Cukormentes vaníliás-mákos süti recept
A Cukormentes vaníliás-mákos süti hozzávalói:A tésztához
6 db tojás
6 ek édesítőszer
6 ek darált mák
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
3.5 dl 1,5 %-os tej
1 csomag vaníliás pudingpor
5 ml folyékony édesítőszer
200 ml habtejszín
1 csomag habfixáló
A tetejére
50 g reszelt diabetikus csokoládé
A Cukormentes vaníliás-mákos süti elkészítési módja:
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A felvert habhoz keverés közben egyesével adagoljuk a tojások sárgáját. Összekeverjük a sütőport a mákkal és a por édesítővel, majd óvatosan a habba keverjük. Egy 35x20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és 180 fokos sütőben megsütjük. Nem kell neki sok idő. Ha kihűlt, középen kettévágjuk. A krémhez a tejet összekeverjük 1 tk folyékony édesítővel és a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. A tejszínt 1 tk édesítővel és 1 cs habfixálóval kemény habbá verjük. Ha teljesen kihűlt a vaníliás krém, robotgéppel simára kavarjuk, és ezt követően óvatosan összekeverjük az előzőleg felvert tejszínnel. Az így kapott tejszínes-vaníliás masszával megtöltjük a mákos lapokat úgy, hogy kb. 1/3-ad része maradjon a tetejére. Végül annyi diabetikus csokit reszelhetünk rá, amennyit csak szeretnénk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 20x35 cm
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. febr. 16. 07:22
A cukormentes vaníliás-mákos süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.