Citromos csillag recept
A Citromos csillag hozzávalói:3 tojássárgája
13g Canderel édesítő por
2 zacskó Cyroma vaníliás ízű fruktóz
1/2 citrom reszelt héja
1/2 csomag sütőpor
200g őrölt mandula
2 zacskó Cyroma citromhéj ízű fruktóz
2 evőkanál citromlé
A Citromos csillag elkészítési módja:
A tojások sárgáját az édesítő porral és a vaníliás fruktózzal tálba tesszük és 1 perc alatt elektromos keverőgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat és a sütőporral elkevert őrölt mandulát. A hozzávalókat egynemű tésztává dolgozzuk össze. ()A tésztának nem szabad ragacsosnak lennie!) A gyúródeszkát meghintjük 1 csomag vaníliás ízű fruktózzal, és ezen nyújtjuk ki a tésztát 5mm vastagra. Csillag alakú formával apró süteményeket szaggatunk ki belőle. Kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben 180-200°C-on (4-6 fokozat) 10 percig sütjük. A citromlevet összekeverjük 1 zacskó Cyroma citromhéj ízű fruktózzal és a még forró sütemények tetejére kenjük.
A recept tápanyagtartalma:
A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!
Szénhidrát:
1 darab
3,5 g
Teljes mennyiség
44 g
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. febr. 13. 07:08
A citromos csillag elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.