Amerikai krémes-nagyon fincsi recept
Az Amerikai krémes-nagyon fincsi hozzávalói:A tésztához:
7 tojás sárgája
18 dkg édesítőszer
13 evőkanál víz
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
A krémhez:
7 tojás fehérje
3 evőkanál édesítőszer
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
Díszítéshez:
3-4 dl habtejszín (Hulala)
reszelt diabetikus tejcsokoládé
Az Amerikai krémes-nagyon fincsi elkészítési módja:
A tojássárgáját az édesítőszerrel és a vízzel jó habosra keverem. A lisztbe rakom a sütőport és a kakaót, összekavarom, és a tojásos masszához adom. Előmelegített sütőben zsírozott- lisztezett tepsiben megsütöm. Amíg sül a tészta össze kell állítani a krémet: kemény habbá verem, hozzáadok 3 evőkanál édesítőszert, és azzal is tovább verem. A tejből és a pudingporból kemény pudingot főzök. A forró pudingba belekavarom a tojáshabot. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze nagyon. Ha a tészta megsült, akkor kiveszem, és egyenletesen rásimítom a tésztára, a pudingos habot. Ezzel visszateszem még 10-15 percre sülni, változatlan hőmérsékleten. Ha kész, megvárom, hogy kihűljön. Mikor kihűlt óvatosan ki lehet csúsztatni egy tálcára a tepsiből. A tejszínből fölvert habot a tetejére simítom, végül csokit reszelek rá.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. aug. 12. 19:10
Az amerikai krémes-nagyon fincsi elkészítési módja és hozzávalói.