Gyümölcsjoghurtparfé recept
25 perc
Szénhidrátszegény
A Gyümölcsjoghurtparfé hozzávalói:
4 dl joghurt
30 dkg tisztított, kimagozott meggy
2 teáskanál folyékony édesítõ
fél citrom reszelt héja
1 evõkanál citromlé
1 teáskanál zselatinpor
A Gyümölcsjoghurtparfé elkészítési módja:
Turmixgép poharába szórjuk a kimagozott meggyet, a reszelt citromhéjat, a citromlevet és az édesítõt, majd összezúzzuk. Ezután ráöntjük a joghurtot, és az egészet habosra keverjük. A zselatinporra ráöntünk 0,5 dl vizet, és kis lángon, folytonos kevergetés közepette addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik benne. A joghurtos keverékhez hozzáöntjük a zselatinos vizet, és ismét összekeverjük, majd azonnal betöltjük egy folpackkal bélelt, tetszés szerinti formába. Jó keményre fagyasztjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:05
A gyümölcsjoghurtparfé elkészítési módja és hozzávalói.