Palacsinta light recept
A Palacsinta light hozzávalói:
# 3 dl tej
# 6 evőkanál zab mix (3 evőkanál zabpehely + 3 evőkanál zabkorpa)
# 1 db tojás
# 1 evőkanál folyékony édesítő
# 10 dkg zsírszegény túró
# 1 db kefir vagy sima joghurt
# 1 evőkanál folyékony édesítő
# 1 evőkanál étolaj
# 3 teáskanál light erdei gyümölcs dzsem
A Palacsinta light elkészítési módja:
Először vegyünk egy tálat és öntsük bele a tejet. Amikor megtörtént, tegyük bele a zabmixet. Üssük bele a tojást, öntsük hozzá az édesítőt, és jól keverjük el. Hagyjuk kicsit állni, és ha úgy látjuk, hogy nagyon sűrű, akkor pótoljuk tejjel. Hevítsünk egy kis olajat a serpenyőben és kezdjük el a sütést. A sütés után készítsük el a tölteléket: egy tálban keverjük össze a túrót, a kefirt vagy a joghurtot, és az édesítőt. Most jön az evés után a második legszebb pillanat: a töltés. Ebben az esetben nincs mérték, hogy mennyit is tegyünk 1 db-ra, hiszen nagyon sokan szeretik sok töltelékkel és nagyon sokan szeretik kevesebb töltelékkel. Gondoljunk csak bele, ettünk egy finom édességet, miközben tudjuk, hogy nem csak light, hanem egészséges is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: zena01, 2008. febr. 16. 12:33
A palacsinta light elkészítési módja és hozzávalói.