Zabkorpás almáspite recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Zabkorpás almáspite hozzávalói:
- 25 dkg zabkorpa
- 25dkg zabpehely
- 4 evőkanál búzakorpa
- 10 dkg light vaj
- 2 citrom reszelt héja
- fahéj
- édesítő (ki hogy szereti)
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 4 reszelt alma (bele)
- 4 hámozott kockázott alma (közé)
A Zabkorpás almáspite elkészítési módja:
A zabkorpát zabpelyhet és a búzakorpát egybekeverjük, beletesszük az édesítőt, 2 reszel citrom héját az olvasztott vajat, a tojásokat és a reszelt almákat összekeverjük. Beleöntük a tejet is (lehet kicsit langyos. Jól összekutyuljuk. Ne várjátok, hogy egy folyós massza lesz belőle, az a jó ha nem folyik. Mivel én csak egy fele adagot csináltam egy köralakú tortaformát vettem (de amúgy a full adagolásből egy nagy tepsis adag lesz), azt kikentem, elosztottam kétfelé a masszát, az eggyik felét egyenletesen belenyomkodtam a formába, erre rászórtam a felkokcázott almkat, jó sok legyen, ha kevés a 4 , több is lehet, ki, hogy szereti, majd megszórom az almát édesítővel és fahéjjal...ne sajnáljuk, legyen fini íze.És végül beterítjük a megmaradt massza másik felével, szépen eggyenletesen rányomkodjuk,hogy mindenhova jusson! Majd Be a sütőbe és 180 fokon 30 percik sütjük. Ha esetleg a végefelé megnézitek és a zab, még mindig nem elég puha , öntözzétek meg egy kis tejjel, az itteni zab kicsit más szerintem...de lehet, hogy tökéletes lesz nektek is... Majd ha letelt a fél óra nem muszáj, de meg lehet kenni egy kis cukormentes lekvárral, majd 5 percre visszadugni a sütőbe....és kész
Én csináltam már úgy is, hogy a közepébe szilvadarabokat raktam, így is isteni volt, és szerintem minden más gyümi is jó...
Remélem ti is sikerrel jártok..jó sütést!
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2008. jan. 19. 20:29
A zabkorpás almáspite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.