Epres joghurtfagyi recept




30 dkg eper (fagyasztott is lehet)
2 doboz natúr joghurt
1 dl tejszín
fél vanílarúd
folyékony vagy por alakú édesítőszer
fél teáskanál keményítő
pici öntet citromlé
Az Epres joghurtfagyi elkészítési módja:
Az epret az édesítővel és a a hosszában szétvágott fél vaníliarúddal fél pohár vízben feltesszük a tűzre. Amikor éppen felforrt, beleöntjük a pici vízzel kikevert keményítőt és enyhe sűrűsödésig főzzük (kb. fél perc). Kihűléskor hozzáadjuk a citromlevet, a joghurtot és a habbá vert tejszínt. Formába öntjük, majd mélyhűtőbe tesszük.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: a9e1c02a7b, 2008. ápr. 27. 09:21
Az epres joghurtfagyi elkészítési módja és hozzávalói.