Tejfeles zöldbabfőzelék recept
A Tejfeles zöldbabfőzelék hozzávalói:80 dkg zöldbab
2 evőkanál olaj
4 evőkanál liszt
1 dl 12 %-os tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
fűszerpaprika
só
fél cs. petrezselyemzöld
A Tejfeles zöldbabfőzelék elkészítési módja:
A megtisztított zöldbabot 2 cm hosszú darabokra vágjuk (vagy mirelitet használunk) és enyhén sós vízben feltesszük főni. Ízesítjük péppé zúzott fokhagymával. Zsemleszínű rántást készítünk, melyet finomra vágott petrezselyemzölddel és csipetnyi fűszerpaprikával ízesítünk. a főzeléket a rántással jól összeforraljuk és behabarjuk a tejföllel. Ízesíthetjük kevés ecettel. Ha pörkölttel fogyasztjuk együtt, a rántás helyett használhatunk tejfölös-lisztes habarást és kevés pörköltszafttal színesíthetjük a főzeléket.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. ápr. 14. 12:13
A tejfeles zöldbabfőzelék elkészítési módja és hozzávalói.