Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Tejfeles zöldbabfőzelék recept

Tejfeles zöldbabfőzelék recept

A Tejfeles zöldbabfőzelék hozzávalói:
80 dkg zöldbab
2 evőkanál olaj
4 evőkanál liszt
1 dl 12 %-os tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
fűszerpaprika

fél cs. petrezselyemzöld


A Tejfeles zöldbabfőzelék elkészítési módja:
A megtisztított zöldbabot 2 cm hosszú darabokra vágjuk (vagy mirelitet használunk) és enyhén sós vízben feltesszük főni. Ízesítjük péppé zúzott fokhagymával. Zsemleszínű rántást készítünk, melyet finomra vágott petrezselyemzölddel és csipetnyi fűszerpaprikával ízesítünk. a főzeléket a rántással jól összeforraljuk és behabarjuk a tejföllel. Ízesíthetjük kevés ecettel. Ha pörkölttel fogyasztjuk együtt, a rántás helyett használhatunk tejfölös-lisztes habarást és kevés pörköltszafttal színesíthetjük a főzeléket.


Kategória: Főzelékek receptjei


A tejfeles zöldbabfőzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook