Olasz gesztenyeleves recept
Az Olasz gesztenyeleves hozzávalói:70 dkg gesztenye
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 fej zeller
2.5 dkg vaj
1 l víz
petrezselyem
só
Az Olasz gesztenyeleves elkészítési módja:
A gesztenyéket éles késsel bevágjuk, majd 10 percre forrásban lévő vízbe tesszük. Leszűrjük és azon melegében meghámozzuk. A zöldségeket megmossuk és fel-aprítjuk. A sárgarépából és a zellerből meghagyunk egy-egy kis darabot, ezt durva lyukú reszelőn lereszeljük. A vajat megolvasztjuk, 5 percig pároljuk benne a zöldségeket, majd felöntjük vízzel. Kis lángon kb. 40 percig főzzük, míg a gesztenye és a zöldségek megpuhulnak. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a finomra metélt petrezselyemzöldjét, és azonnal, forrón tálaljuk. A gesztenye édeskés íze jól kiegészíti a forró zöldségeket. Melengető téli leves készíthető belőlük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. szept. 27. 20:21
Az olasz gesztenyeleves elkészítési módja és hozzávalói.