Kukóleves /100 éves recept/
A Kukóleves /100 éves recept/ hozzávalói:25 dkg sertéstüdő
25 dkg csont
10 dkg vegyes zöldség
1 db vöröshagyma
4 dkg rizs,
4 tojás
4 dkg zsir
2 dkg liszt
só
bors
babérlevél
petrezselyemzöld
2 dl tejfől
A Kukóleves /100 éves recept/ elkészítési módja:
A tüdőt csontal, a zöldséggel, hagymával babérlevélel, sós vizben puhára főzzzűk. Közben elkészitjük a kukókat: ami nem más, mint mint az alaposan megmosott tojáshéj, melynek csücsosabb végéről egy kis kupakot vágunk,le, itt kiengedjük a tojást, és félre tesszük a tojáshéjat. A megfőttlevest átszürjük. A tüdőt megdaráljuk, összevegyitjük a tojásokkal, a megfőtt rizzsel, egy csipetnyi sóval és a petrezselyemmel. Ezzel a masszával megtöltjük a tojáshéjjakat, minden tojástetejére egy vékony krumplikarikát nyomunk,hogy ki ne bujjon a töltelék. A kukókat a levesbe heyezzük, lassú tüzön, fedő alatt fözzük. Majd levesszük a tojáshéjakat tálba rakjuk, a leves tejfölel behabarjuk és a kukókra merjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2011. szept. 20. 10:26
A kukóleves /100 éves recept/ elkészítési módja és hozzávalói.