Csirke hideg mustármártással recept
A Csirke hideg mustármártással hozzávalói:1 csirke,
1 csomó leveszöldség,
4 tojás,
1 fej vöröshagyma,
só,
4 szem bors,
mokkáskanálnyi köménymag,
körömnyi babérlevél,
1 csokor petrezselyemzöld,
1-2 evőkanál mustár,
egy kevés ecet, és cukor, tejfel.
A Csirke hideg mustármártással elkészítési módja:
Leöntjük annyi vízzel a csirkét, hogy ellepje, és a megtisztított leveszöldséggel, sóval, szemes-borssal, köménymaggal, babérlevéllel ízesítve, puhára főzzük. Levéből kiszedjük a csirkét ( a levest külön kínáljuk), lecsepegtetjük, és kicsontozzuk. Keményre főzzük, megtisztítjuk a tojásokat, sárgájukat kiemeljük, és villával összetörjük. Simára keverjük a reszelt hagymával, a finomra vágott petrezselyemzölddel, a mustárral, pár csepp ecettel, meg egy kevés cukorral, és annyi levessel öntjük fel, hogy sűrű mártást kapjunk. (leves helyett tejfellel is hígíthatjuk) A tálra rakott csirkedarabokra öntjük, tetejét megszórjuk az apróra vágott kemény-tojásfehérjével, és jégbe hűtjük tálalásig.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. júl. 7. 17:23
A csirke hideg mustármártással elkészítési módja és hozzávalói.