Szőlős csirkepecsenye recept
A Szőlős csirkepecsenye hozzávalói:2 db kis csirke,
vagy 8 db comb,
esetleg 4 db mell,
5-6 dkg margarin,
1 dl száraz fehér bor,
2 nagy fürt szőlő,
só ízlés szerint.
A Szőlős csirkepecsenye elkészítési módja:
A felforrósított margarinon megpirítjuk a feldarabolt csirkéket vagy combot, mellet, megsózzuk ízlés szerint az egészet átpakoljuk egy tepsibe, ráöntjük a margarint, a bort, lefedjük alufóliával, és a sütőben 30 percig pároljuk. A fóliát levéve, köré-rakjuk a leszemezett szőlőt, és ezzel már csak 5-6 percig sütjük. A bortól meg a szőlőtől különlegesen jó zamatot kap a csirkepecsenyénk.
Tört burgonyával, párolt rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.
Nagyon finom mellé a hagymás zsíron dinsztelt savanyú-káposzta.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. júl. 5. 16:36
A szőlős csirkepecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.