Tejtorta recept
A Tejtorta hozzávalói:7 dl tej
fahéjrúd
2 evőkanál kukoricaliszt
3 evőkanál cukor
fél teáskanál só
2 evőkanál vaj
3 tojás
leveles tészta
cukrozott őrölt fahéj
A Tejtorta elkészítési módja:
Gőz felett melegítsd fel a tejet és a fahéjat. Keverd el a kukoricalisztet, a cukrot és a sót egy kis tejjel, majd öntsd a tejhez. Tedd az egészet a gőz fölé, kevergesd, míg besűrűsödik. Vedd le tűzről, és keverd bele a vajat. Hagyd kihűlni, halászd ki belőle a fahéjrudat, és keverd bele a felvert tojást. Béleld ki a tortaformát a vékonyra kinyújtott leveles-tésztával. Öntsd bele a masszát. 20 percig süsd, először 200 fokon, 10 perc után mérsékeld a hőt 180 fokra.
Tálalás előtt szórd meg fahéjas cukorral.
Dél-Afrikai recept.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. júl. 2. 13:28
A tejtorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.