Klastrom-torta recept
A Klastrom-torta hozzávalói:16 deka porcukor,
5 tojás,
1 citrom leve,
fél csomag vaníliacukor,
2-3 evőkanál zsemlyemorzsa.
Töltelék:
1 csomag mogyorós krémpor,
4 deci tej,
12 deka cukor,
12 deka vaj.
A Klastrom-torta elkészítési módja:
A 16 deka porcukrot 5 tojás sárgájával, 1 citrom levével és fél csomag vaníliacukorral fél óráig habosra keverünk, azután 2-3 evőkanál finom zsemlyemorzsát és az 5 tojás keményre vert habját könnyedén hozzákeverjük. Tortaformában forró sütőben sütjük. Kihűlés után két rétegre vágjuk éles késsel. A töltelék készítése állandó keverés mellett sűrűre főzünk és kevergetés közben kihűlni hagyjuk. Időközben 12 deka cukrot, 12 deka vajjal habosra keverünk és a kihűlt krémhez keverjük. A krémmel a torta oldalát is megkenjük és villával hullámosra díszítjük.
A tortakrémmel bevont tetejét durván tört mogyoróval szórjuk meg.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. jún. 30. 12:49
A klastrom-torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.