Narancsos puncstorta recept
A Narancsos puncstorta hozzávalói:6 tojás,
30 deka porcukor,
24 deka liszt,
6 evőkanál víz,
2 evőkanál barack-, vagy eperíz,
egy fél deci cseresznyepálinka,
2 narancs,
a tepsi kikenéséhez vaj és liszt,
a torta tetejére 3-4 deci tejszín és
5 deka porcukor.
A Narancsos puncstorta elkészítési módja:
Habosra kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral, meg a vízzel és felváltva adjuk hozzá a lisztet meg a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott, kilisztezett nagy tepsibe öntjük és aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, a közepéből két egyforma, hosszúkás tortalap alakú csíkot vágunk, a többit apróra tördelve tálba tesszük és péppé keverjük a gyümölcsízzel és a cseresznyepálinkával. Végül beleadjuk a gondosan megtisztított, kis kockákra vágott narancsokat, és ezt a tölteléket simítjuk a két tortalap közé. Néhány órára lenyomtatva jégbe hűtjük, és tálaláskor tetejét bevonjuk habbá vert, édes tejszínnel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. jún. 29. 08:40
A narancsos puncstorta elkészítési módja és hozzávalói.